Categoria: Estudis i projectes

Registre internacional d'asma sever

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de la informació sobre el registre internacional d'asma sever. També hi han participat diferents centres internacionals.

Borja Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "International Severe Asthma Registry: Mission Statement" a la revista Chest.

Els registres regionals i/o nacionals d'asma severa donen una informació específica valuosa de cada país. Però, sovint es limiten en l'àmbit de les definicions més àmplies d'asma greu, hi ha insuficient poder estadístic per respondre moltes respostes d'investigació, manca d'interoperabilitat per compartir les lliçons apreses i tenen diferències fonamentals en la recol·lecció de les dades, fent difícil les comparatives creuades. El que fa falta és un registre a escala mundial que doni totes les dades sobre asma severes juntes, d'una forma cohesionada, baix un únic paraigua, basat en protocols recol·lecció de dades estandarditzat, que permeti que les dades es puguin compartir sense problemes. L'International Severe Asthma (ISAR) és el primer registre global d'asma sever en adults. És una iniciativa d'unió on els registres nacionals (tant els de nova creació com els ja existents) mantenen la propietat de les seves dades però obren les seves fronteres i comparteixen les dades amb l'ISARamb propòsits d'investigació èticament aprovats.

La seva fortalesa ve de la col·lecció de dades pel que fa al pacient, amb informació anònima, longitudinal, de la vida real, estandarditzada i d'alta qualitat (utilitzant un conjunt bàsic de variables) de països de tot el món, combinat amb l'estructura organitzacional, experiència de la base de dades, inclusivitat/obertura i experiència clínica, acadèmica i en bases de dades. Això dona a l'ISARsuficient poder estadístic per respondre importants respostes d'investigació, suficient estandardització de les dades per comparar entre països i regions i l'estructura i l'experiència necessàries per assegurar la seva continuació i la seva integritat científica i aplicabilitat clínica de la seva investigació. L'ISARofereix una oportunitat única per implementar el coneixement existent i generar nou coneixement i identificar el desconegut, per a promoure noves investigacions.

L'objectiu d'aquest comentari és descriure completament com l'ISARpot millorar el coneixement de l'asma sever.

Referència de l'article
International Severe Asthma Registry: Mission Statement. Chest. 2020;157(4):805-14. doi: 10.1016/j.chest.2019.10.051. PubMed PMID: 31838187.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Programa per realitzar espirometries / CC BY-NC-SA 4.0]