Categoria: Estudis i projectes

Document de consens de la SEDAR i la SECCE per a l'ecocardiografia transesofàgica intraoperatòria en cirurgia cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació del document de consens de la SEDAR i la SECCE per a l'ecocardiografia transesofàgica intraoperatòria en cirurgia cardiovascular.

José Ignacio Sáez de Ibarra, cirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Ecocardiografía transesofágica intraoperatoria en cirugía cardiovascular. Documento de consenso de la Sociedad Española de Anestesiología y Reanimación (SEDAR) y Sociedad Española de Cirugía Cardiovascular y Endovascular (SECCE)" a la Revista Española de Anestesiología y Reanimación.

L'ecocardiografia transesofàgica és una tècnica semiinvasiva que permet una avaluació de la morfologia i funció cardíaca a temps real i que constitueix, avui dia, un estàndard de qualitat en les intervencions de cirurgia cardiovascular. S'ha convertit en una eina fonamental tant de monitoratge com de diagnòstic en el peroperatori que permet la correcta planificació quirúrgica i maneig farmacològic dirigit.

L'objectiu d'aquest document és donar resposta de forma consensuada i avalada per l'evidència científica de quan i com ha de fer-se l'ecocardiografia transesofàgica intraoperatòria en cirurgia cardiovascular, quines aplicacions té en l'intraoperatori, qui ha de realitzar-la i com ha de transmetre's la informació obtinguda durant l'estudi. Els autors han fet una revisió sistemàtica de les guies internacionals, articles de revisió i assajos clínics per a donar resposta a aquestes preguntes., modificació i flexibilització de mesures sobre la COVID-19.

Referència de l'article
Carmona García P, García Fuster R, Mateo E, Badía Gamarra S, López Cantero M, Gutiérrez Carretero E, et al. Ecocardiografía transesofágica intraoperatoria en cirugía cardiovascular. Documento de consenso de la Sociedad Española de Anestesiología y Reanimación (SEDAR) y Sociedad Española de Cirugía Cardiovascular y Endovascular (SECCE). Rev Esp Anestesiol Reanim. 15 set 2020. doi: 10.1016/j.redar.2020.06.001. PubMed PMID: 32948329.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]