Categoria: Estudis i projectes

Xantohumol, present a la cervesa que perjudica la funcionalitat mitocondrial de les cèl·lules SW620

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinar d'Oncologia Traslacional de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears han publicat un estudi sobre el xanthohumol, un prenilflavonoide derivat del llúpol present a la cervesa que perjudica la funcionalitat mitocondrial de les cèl·lules canceroses de còlon SW620. També hi ha participat el Ciber Fisiopatología Obesidad y Nutrición.

Jorge Sastre-Serra, Youssef Ahmiane,Pilar RocaJordi Oliver i Daniel Gabriel Pons, investigadors del Grup Multidisciplinar d'Oncologia Traslacional han publicat un article amb el títol "Xanthohumol, a hop-derived prenylflavonoid present in beer, impairs mitochondrial functionality of SW620 colon cancer cells" a la revista International Journal of Food Sciences and Nutrition.

El xantohumol (XN) és un prenilflavonoide derivat del llúpol i s'ha informat que té propietats anticancerígenes en diversos tipus de càncer. Presenta un gran interès contra el càncer de còlon a causa de l'alta exposició d'aquest compost en aquest teixit. La línia cel·lular metastàtica SW620 va ser tractada amb dosi que oscil·laven entre 0,001 i 10 µM de XN per avaluar els seus efectes en la viabilitat cel·lular i la funció mitocondrial. A baixes concentracions, el XN no va tenir cap efecte en els assajos realitzats, però una alta concentració de XN va provocar una disminució de la viabilitat cel·lular. A més, en 10 μM XN, va donar lloc a un augment de la producció de ROS acompanyat d'una disminució dels complexos OXPHOS i els nivells d'expressió de la proteïna sirtuina 1. Aquests resultats suggereixen que el XN podria actuar com un mitocan i perjudicar la funció mitocondrial.

Referència de l'article
Sastre-Serra J, Ahmiane Y, Roca P, Oliver J, Pons DG. Xanthohumol, a hop-derived prenylflavonoid present in beer, impairs mitochondrial functionality of SW620 colon cancer cells. Int J Food Sci Nutr. 2019;70(4):396-404. doi: 10.1080/09637486.2018.1540558. PubMed PMID: 30458656.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Eduardo Francisco Vazquez Murillo / Cerveza / CC BY-NC-SA 2.0]