Categoria: Estudis i projectes

Ús del micofenolat de mofetil en la glomerulopatia C3 i impulsors patògens de la malaltia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Nefrologia Infantil del Servei de Pediatria i el Servei d'Immunologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre l'ús del micofenolat de mofetil en la glomerulopatia C3 i impulsors patògens de la malaltia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Javier Lumbreras, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Mycophenolate Mofetil in C3 Glomerulopathy and Pathogenic Drivers of the Disease" a la revista Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

La glomerulopatia C3 és una malaltia mitjançada pel complement que es pot relacionar amb anormalitats en els gens del complement i/o anticossos contra els components del complement. En estudis anteriors es va demostrar que el tractament amb corticoesteroides més micofenolat de mofetil (MMF) s'associava amb millors resultats, encara que no es va analitzar sistemàticament el perfil genètic d'aquests pacients. Aquest estudi té com a objectiu analitzar els principals determinants de la progressió de la malaltia i la resposta a aquest règim terapèutic.

Referència de l'article
Caravaca-Fontán F, Díaz-Encarnación MM, Lucientes L, Cavero T, Cabello V, Ariceta G, et al. Mycophenolate Mofetil in C3 Glomerulopathy and Pathogenic Drivers of the Disease. Clin J Am Soc Nephrol. 7 setembre 2020;15(9):1287-98. doi: 10.2215/CJN.15241219. PubMed PMID: 32816888.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent / CC BY-NC-SA 4.0]