Categoria: Estudis i projectes

Estudi del fetge gras en l'obesitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre els efectes d'una pèrdua de pes en 6 mesos induïda per dieta en àcids grassos omega-3 de la membrana dels eritrocito i l'estat hepàtic dels subjectes amb malaltia de fetge gras no alcohòlic. També hi han participat diferents centres espanyols i portuguesos.

Josep Antoni Tur, investigador del grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effects of a 6-month dietary-induced weight loss on erythrocyte membrane omega-3 fatty acids and hepatic status of subjects with nonalcoholic fatty liver disease: The Fatty Liver in Obesity study" a la revista 

S'ha suggerit que els àcids grassos poliinsaturats omega-3 (AGPO) són biomolècules importants en el maneig de la malaltia de fetge gras no alcohòlic (FGNA).

L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar l'efecte de les dietes de pèrdua de pes durant 6 mesos en la composició dels AGPI omega-3 de la membrana eritrocitària dels adults del FGNA, i avaluar la possible relació entre els AGPI omega-3 de la membrana eritrocitària i els marcadors de salut hepàtica.

Referència de l'article
Marin-Alejandre BA, Abete I, Monreal JI, Elorz M, Benito-Boillos A, Herrero JI, et al. Effects of a 6-month dietary-induced weight loss on erythrocyte membrane omega-3 fatty acids and hepatic status of subjects with nonalcoholic fatty liver disease: The Fatty Liver in Obesity study. J Clin Lipidol. Ago 2020. doi: 10.1016/j.jacl.2020.08.007. PubMed PMID: 32962964.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home passejant / CC BY-NC-SA 4.0]