Categoria: Estudis i projectes

Document de consens de l'AEDV sobre els indicadors de qualitat en l'atenció de pacients amb dermatitis atòpica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca i el Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en el document de consens de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia sobre els indicadors de qualitat en l'atenció de pacients amb dermatitis atòpica. També hi han participat diferents centres espanyols i un suís.

María Isabel Martín-Delgado, pediatra del CS de Santa Ponça; i Ana Martín-Santiago, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Indicadores de calidad en la atención dermatológica a pacientes con dermatitis atópica. Documento de consenso de la Academia Española de Dermatología y Venereología" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

El grau de coneixement i aplicació de les guies de pràctica clínica sobre el maneig de la dermatitis atòpica són desconeguts en el nostre entorn. L'objectiu d'aquest estudi és elaborar indicadors de qualitat basats en les guies de pràctica clínica existents, per millorar l'atenció dels pacients.

Després d'una cerca bibliogràfica de guies de pràctica clínica, un grup d'11 panelistes va seleccionar les de major qualitat mitjançant l'instrument AGREE II. Posteriorment es van extreure recomanacions amb alt nivell d'evidència i van proposar un indicador de qualitat assistencial associat a un estàndard per mesurar el grau de compliment de cada recomanació. Dels 150 indicadors proposats, es va obtenir consens en 21 d'ells després de la realització del mètode Delphi modificat. La implementació dels indicadors consensuats en aquest estudi pretén estandarditzar les actuacions dels professionals sanitaris per millorar la qualitat assistencial dels pacients amb dermatitis atòpica.

Referència de l'article
Poveda-Montoyo I, García-Doval I, Descalzo MA, Betlloch-Mas I, Miquel-Miquel FJ, Serrano-Manzano M, et al. Indicadores de calidad en la atención dermatológica a pacientes con dermatitis atópica. Documento de consenso de la Academia Española de Dermatología y Venereología. Actas Dermosifiliogr. 2020;111(7):567-73. doi: 10.1016/j.ad.2019.06.007. PubMed PMID: 32401727.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Nines passejant / CC BY-NC-SA 4.0]