Categoria: Estudis i projectes

Ús de la ceftazidima, carbapenem o piperacil·lina-tazobactam com a única i definitiva per a la infecció del corrent sanguini per les Pseudomonas aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), ha participat en la publicació d'un estudi retrospectiu multilloc sobre l'ús de la ceftazidima, carbapenems o piperacillin-tazobactam com a única i definitiva per a la infecció del corrent sanguini per les Pseudomonas aeruginosa. També hi han participat diferents centres internacionals.

Antonio Oliver, Enrique Ruiz De Gopegui, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació d'un article amb el títol "Ceftazidime, Carbapenems, or Piperacillin-tazobactam as Single Definitive Therapy for Pseudomonas aeruginosa Bloodstream Infection: A Multisite Retrospective Study" a la revista Clinical Infectious Diseases.

El règim òptim per a bacterièmia per Pseudomonas aeruginosa és controvertit. Encara que la monoteràpia amb β-lactam és comuna, les dades per guiar l'elecció entre antibiòtics és escassa. Es volia comparar la ceftazidima, carbapenem i piperacil·lina-tazobactam com a monoteràpia definitiva.

Referència de l'article
Babich T, Naucler P, Valik JK, Giske CG, Benito N, Cardona R, et al. Ceftazidime, Carbapenems, or Piperacillin-tazobactam as Single Definitive Therapy for Pseudomonas aeruginosa Bloodstream Infection: A Multisite Retrospective Study. Clin Infect Dis. 2020;70(11):2270-80. doi: 10.1093/cid/ciz668. PubMed PMID: 31323088.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Microbiologia. Hospital Universitari Son Espases]