Categoria: Estudis i projectes

Eines d'avaluació nutricional pel risc de malnutrició entre pacients hospitalitzats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES) amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears; i l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un protocol per  a una revisió sistemàtica i un metaanàlisi sobre eines d'avaluació nutricional pel risc de malnutrició entre pacients hospitalitzats.

Regina Cortes Sergio Fresneda, infermera de l'Hospital Universitari Son Espases; Miquel Bennasar-Veny, Sergio Fresneda, Joan de Pedro-Gomez i Aina Yañez, membres del grup EVES, han publicat l'article amb el títol "Nutrition screening tools for risk of malnutrition among hospitalized patients: A protocol for systematic review and meta analysis" a la revista Medicine.

La malnutrició és un problema clínic amb una gran prevalença en pacients adults hospitalitzats. Diferents eines d'avaluació nutricional s'han desenvolupat, però ni hi ha consens sobre quina és més útil. L'objectiu d'aquest protocol de revisió és donar una imatge de quina eina d'avaluació nutricional és més vàlida per identificar el risc de malnutrició en pacients adults hospitalitzats i analitzar la sensibilitat i especificitat de les diferents eines.

Referència de l'article
Cortes R, Bennasar-Veny M, Castro-Sanchez E, Fresneda S, de Pedro-Gomez J, Yañez A. Nutrition screening tools for risk of malnutrition among hospitalized patients: A protocol for systematic review and meta analysis. Medicine (Baltimore).  2020;99(43):e22601. doi: 10.1097/MD.0000000000022601. PubMed PMID: 33120747.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / L'alimentació a l'hospital / CC BY-NC-SA 4.0]