Categoria: Estudis i projectes

Reptes en la detecció de l'hipotiroïdisme congènit

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Departaments de Laboratori i Endocrinologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre els reptes en la detecció de l'hipotiroïdisme congènit.

Jose Antonio Delgado, Gerardo Pérez Esteban i Juan Robles Bauza, facultatius del Laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases; Josep Miquel Bauça, facultatiu de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; i Maria Caimari Jaume, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Challenges in screening for congenital hypothyroidism: optimization of thyrotropin cut-off values" a la revista Clinica Chimica Acta.

Existeixen diferents protocols a escala mundial per al cribratge d'hipotiroïdisme congènit (HC) en nounats, amb diferents valors de tall de la tirotropina per a la repetició i confirmació de proves. Aquest estudi volia avaluar el protocol local en termes d'especificitat i millora del procés de cribratge de l'Hospital Universitari Son Espases optimitzant el valor de tall de la tirotropina. Subseqüentment, els valors de tall obtinguts es varen aplicar retrospectivament per avaluar el nombre de proves evitades.

Referència de l'article
Delgado JA, Bauça JM, Pérez Esteban G, Caimari Jaume M, Robles Bauza J. Challenges in screening for congenital hypothyroidism: optimization of thyrotropin cut-off values. Clin Chim Acta. Nov 2020. doi: 10.1016/j.cca.2020.11.009. PubMed PMID: 33238181.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rawpixel / Hand of doctor holding a blood test tube during covid-19 outbreak / CC0 Public Domain]