Categoria: Estudis i projectes

Reducció de la resposta antioxidant del muscle Pinna nobilis relacionada amb la presència d'Haplosporidium pinnae

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre la reducció de la resposta antioxidant del muscle Pinna nobilis relacionada amb la presència d'Haplosporidium pinnae. També hi han participat el Consell Insular d'Eivissa, el Centre Oceanogràfic de Balears, el CIBEROBN, l'Instituto de Salud Carlos III, el Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura i l'INAGEA (INIA-CAIB-UIB).

Silvia Tejada, Antoni Sureda, investigadors del grup NUCOX, han publicat l'article amb el títol "Reduced Antioxidant Response of the Fan Mussel Pinna nobilis Related to the Presence of Haplosporidium pinnae" a la revista Pathogens.

El muscle de ventall (Pinna nobilis) endèmic del Mar Mediterrani corre un alt risc de desaparició a causa dels esdeveniments de mortalitat massiva. L'objectiu de l'estudi va ser avaluar la resposta antioxidant de P. Nobilis recollida en les Illes Balears (Mediterrani occidental) abans i després de l'esdeveniment de mortalitat massiva.

Referència de l'article
Box A, Capó X, Tejada S, Catanese G, Grau A, Deudero S, et al. Reduced Antioxidant Response of the Fan Mussel Pinna nobilis Related to the Presence of Haplosporidium pinnae. Pathogens. 2020;9(11). doi: 10.3390/pathogens9110932. PubMed PMID: 33187065.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Arnaud Abadie / Pinna nobilis / CC BY 2.0]