Categoria: Estudis i projectes

Estat d'ànim durant la malaltia de Parkinson des de la primera fins a la darrera fase

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'estat d'ànim durant la malaltia de Parkinson des de la primera fins a la darrera fase. També hi han participat diferents centres espanyols.

Inés Legarda, neuròloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Mood in Parkinson's disease: From early- to late-stage disease" a la revista International Journal of Geriatric Psychiatry.

Encara que la depressió és freqüent en la malaltia de Parkinson (EP), no està clar com l'estat d'ànim pot canviar i/o impactar en la qualitat de vida del pacient (QdV). L'objectiu era analitzar la freqüència de la depressió, factors relacionats amb l'estat d'ànim i la contribució de l'estat d'ànim en la percepció de la QdV dels pacients d'acord amb la durada de la malaltia.

Referència de l'article
Santos-García D, De Deus FT, Cores BC, Valdés AL, Suárez CE, Aneiros Á, et al. Mood in Parkinson’s disease: From early- to late-stage disease. Int J Geriatr Psychiatry. Nov 2020. doi: 10.1002/gps.5461. PubMed PMID: 33169885.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Done mirant la mar / CC BY-NC-SA 4.0]