Categoria: Estudis i projectes

Canvis de la qualitat de la dieta d'acord amb el pes màxim anterior

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'una anàlisi longitudinal dins l'assaig aleatori PREDIMED-Plus sobre canvis de la qualitat de la dieta d'acord amb el pes màxim anterior.

Cristina Bouzas, Maria Del Mar Bibiloni, Silvia Garcia, David Mateos, Josep Antoni Tur, investigadors del Grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article "Dietary Quality Changes According to the Preceding Maximum Weight: A Longitudinal Analysis in the PREDIMED-Plus Randomized Trial " a la revista Nutrients.

Es va avaluar el canvi en la qualitat de la dieta durant un any segons el pes màxim precedent en un programa d'intervenció sobre l'estil de vida (assaig PREDIMED-Plus, adults de 55 a 75 anys amb sobrepès o obesitat; n=5695). Es va utilitzar un qüestionari de freqüència d'aliments validat per avaluar la ingesta dietètica. Es varen fer 3 grups en funció de la diferència entre el pes mesurat a l'inici i el pes màxim declarat al llarg de la vida.

a) Participants que varen entrar a l'estudi amb el seu pes màxim.

b) Mantenidors de pèrdua de pes moderats.

c) Grans mantenidors de pèrdua de pes.

Les dades es varen analitzar mitjançant un model lineal general. Tots els participants varen millorar l'estil de vida mitjà. Els participants que varen entrar en l'estudi amb el seu pes màxim varen ser més susceptibles de millorar significament la qualitat de la seva dieta, avaluada per l'adherència a la dieta mediterrània a la DII i als patrons provegetarians tant saludables com no saludables. Les persones amb el pes màxim són les més beneficiades a curt termini per un programa de control de pes. Els esforços de pèrdua de pes a llarg termini també poden reduir l'efecte d'un programa de control de pes.

Referència de l'article
Bouzas C, Bibiloni MDM, Garcia S, Mateos D, Martínez-González MÁ, Salas-Salvadó J, et al. Dietary Quality Changes According to the Preceding Maximum Weight: A Longitudinal Analysis in the PREDIMED-Plus Randomized Trial. Nutrients. 2020;12(10). doi: 10.3390/nu12103023z. PubMed PMID: 33023132.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Escorxador]