Categoria: Estudis i projectes

Variabilitat regional en la incidència, característiques generals i resultats finals de la parada cardíaca extrahospitalària a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 ha participat en un estudi amb les dades del Registre de Parades Cardíaques Extrahospitalàries Espanyoles sobre la variabilitat regional en la incidència, característiques generals i resultats finals de la parada cardíaca extrahospitalària a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

María I Ceniceros Rozalén, metgessa del SAMU-061, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Variabilidad regional en incidencia, características generales y resultados finales de la parada cardiaca extrahospitalaria en España: Registro OHSCAR" a la revista Emergencias.

Existeix una gran variabilitat internacional en la inciència i els resultats en l'atenció a la parada cardíaca extrahospitalària (PCRE). L'objectiu és conéixer si existeix variabilitat en la incidència, característiques i resultats en supervivència  en l'atenció a la PCRE pels serveis extrahospitalaris d'emergències (SEM) d'Espanya.

Es va realitzar un anàlisis descriptiu, retrospectiu de les dades del registre OHSCAR corresponents al període d'octubre de 2013- octubre 2014, que incloou pacientss atesos per 19 SEM d'Espanya amb intent de reanimació. Es varen recollir els casos atesos i variables clau sobre l'assistència a una PCRE: incidència, característiques del pacient, de l'esdeveniment, de l'actuuació prèvia als equips d'emergències (EE), de la reanimació realitzada i dels principals tractaments hospitalaris. Es va comparar la situació neurològica a l'alta hospitalària dels casos amb ingrés hospitalari.

Existeix una important variabilitat entre els SEM espanyols en la incidència de casos amb intent de reanimació, en totes les variables clau i en la supervivència a l'alta hospitalària de l'atenció a la PCRE.

Referència de l'article
Ruiz-Azpiazu JI, Daponte-Codina A, Fernández Del Valle P, López-Cabeza N, Jiménez-Fàbrega FX, Iglesias-Vázquez JA, et al. Variabilidad regional en incidencia, características generales y resultados finales de la parada cardiaca extrahospitalaria en España: Registro OHSCAR. Emergencias. 2021;33(1):15-22. PubMed PMID:33496395.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: SAMU 061]