Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Resultats obstètrics de la infecció per SARS-CoV-2 en dones embarassades asimptomàtiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Serveis de Ginecologia de l'Hospital Comarcal d'Inca, l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en un estudi multicèntric sobre els resultats obstètrics de la infecció per SARS-CoV-2 en dones embarassades asimptomàtiques. També hi han participat diferents centres espanyols.

Onofre Alomar Mate, ginecòleg de l'Hospital Comarcal d'Inca; Eva Moran Antolin, ginecòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; i Albert Tubau Navarra, ginecòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Obstetric Outcomes of SARS-CoV-2 Infection in Asymptomatic Pregnant Women" a la revista Viruses.

Al voltant del dos per cent de dones asimptomàtiques al part varen donar positiu en SARS-CoV-2 a Espanya. Les famílies i sanitaris s'enfronten a un naixement amb incertesa. Es va determinar si la infecció per SARS-CoV-2 al part entre mares asimptomàtiques tenien uns resultats obstètrics diferents comparats amb pacients negatives.

Aquest és un estudi prospectiu multicèntric basat en el cribratge prenatal universal de la infecció pel SARS-CoV-2 Un total de quaranta-dos hospitals, varen fer proves a dones admeses per part utilitzant PCR des de març fins maig de 2020. Es varen incloure mares positives i una mostra de mares negatives asimptomàtiques durant el període antenatal, amb un seguiment durant sis setmanes al postpart. Es varen avaluar l'associació entre SARS-CoV-2 i resultats obstètrics per anàlisi de regressió logística multivariant.

Les mares asimptomàtiques positives al SARS-CoV-2, tenen majors probabilitats de ruptura de membranes abans del part a terme, sense un augment de les complicacions perinatals, en comparació amb les mares negatives. Les dones embarassades amb test positiva de SARS-CoV-2 a l'admissió per part, haurien de ser tranquil·litzades per part del personal sanitari en l'absència de símptomes.

Referència de l'article
Cruz-Lemini M, Ferriols Perez E, de la Cruz Conty ML, Caño Aguilar A, Encinas Pardilla MB, Prats Rodríguez P, et al. Obstetric Outcomes of SARS-CoV-2 Infection in Asymptomatic Pregnant Women. Viruses. 2021;13(1). doi: 10.3390/v13010112. PubMed PMID:33467629.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Ginecologia i Obstetrícia Hospital Universitari Son Espases]