Categoria: Estudis i projectes

XXIV congrés virtual SEIMC 2021

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Hospital Universitari Son Llàtzer, l'Hospital Can Misses, l'Hospital de Manacor i l'Hospital Mateu Orfila i l'IdISBa, junt amb serveis de farmàcia, medicina interna, medicina intensiva i urgències de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Hospital Universitari Son Espases van participar en el XXIV congrés virtual SEIMC 2021 que es va celebrar del 5 a l'11 de juny.

A. Novo, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, hi va participar junt amb altres centres espanyols amb la comunicació titulada "Ceftolozano-tazobactam para el tratamiento de la bacteriemia por pseudomonas aeruginosa en pacientes hematológicos neutropénicos. Estudio de casos y controles (Estudio ZENITH)".

C. López-Causapé, P.A. Fraile-Ribot i A. Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; A. López-López i A. Hurtado, microbiòlegs de l'Hospital Can Misses; E. Riera i A. Serra, microbiòlegs de l'Hospital de Manacor; L. Carbó, microbiòleg de l'Hospital Mateu Orfila; M.V. Fernández-Baca i C. Gallegos, microbiòlogues de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i J. Saurina, microbiòleg de l'Hospital Comarcal d'Inca; hi van participar junt amb l'Instituto de Biomedicina de València, amb la comunicació titulada "Epidemiología genómica del SARS-CoV2 en las Islas Baleares: un año de pandemia".

C. López-Causapé i A. Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; hi van participar junt amb l'Hospital del Mar i el Laboratori de Referència de Catalunya, amb la comunicació titulada "Evaluación in vitro de ceftazidima/avibactam en combinación con aztreonam en pseudomonas aeruginosa extremadamente resistente ST175 (GES-5) mediante el modelo dinámico de infección hollow-fiber".

E. Del Barrio-Tofiño, C. Norte, J.A. Martinez, P. Lara-Esbrí, M.A. Gomis-Font, G. Cabot, X. Mulet, E. Rojo-Molinero, C. López-Causapé, A. Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; hi van participar amb la comunicació titulada "Sensibilidad antibiótica y análisis genómico de pseudomonas aeruginosa multirresistente en la UCI de un hospital terciario en las Islas Baleares durante 2019".

C. Collado Giner, M. García Casalla, M. Arrizabalaga Asenjo, L. Ventayol Aguiiló, C. Gallegos Álvarez, microbiòlogues i metgesses de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, hi van participar amb la comunicació titulada "Estudio de la sensibilidad antibiótica de las bacteriemias asociadas a catéteres en un hospital de segundo nivel para la optimización de su tratamiento empírico".

C. López Causape, E. Ruiz De Gopegui i A. Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; hi van participar junt amb altres centres espanyols, amb la comunicació titulada "Perfil de resistencia en microorganismos aislados de bacteriemias de origen urinario asociadas a la asistencia sanitaria: estudio multicéntrico ITUBRAS-2".

M. Fernández-Billón, R.M. Arcay, A. Mena, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, hi van participar amb la comunicació titulada "Diagnóstico de la infección por clostridioides difficile e impacto en el manejo clínico de pacientes con detección negativa en heces del enzima glutamato deshidrogenasa".

Carla López-Causapé, microbiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, va participar a la taula rodona "Nuevos retos en resistencia antibiótica y tipificación molecular: Implicaciones clínicas" amb la comunicació titulada "Aplicaciones de la secuenciación masiva en el estudio de la resistencia antibiótica y la tipificación molecular".

M. Molero Bonilla, J. Buades, I. Losada, J. González, A. Rodríguez, M. Garau i A. Payeras, metges de medicina interna i microbiòlogues de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; M. Peñaranda i E. Ruiz De Gopegui metgessa de medicina interna i microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; N. Roda, L. Viplana, A. Serra, metgesses de medicina interna de l'Hospital de Manacor, hi van participar amb la comunicació titulada "Características e incidencia de enfermedad neumocócica invasiva en pacientes inmunizados con vacuna antineumocócica polisacárida y conjugada".

M. Garcia Gasalla, A. Ferre-Beltrán, L. Ramon Clar, J.M. Ferrer Balaguer, P.A. Fraile Ribot, A. Iglesias, F. Fanjul, N. Martinez-Pomar, H. Vilchez, M. Riera, A. Oliver, J. Murillas, metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; i A. Rodriguez i I. Losada-Lopez, metgesses de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadores de l'IdISBa, hi van participar amb la comunicació titulada "Factores inmunológicos, virológicos y de laboratorio predictores del desarrollo de formas críticas de COVID-19 al ingreso".

M.L. Martín Fajardo, M.D. Calderón Torres, G. González Morcillo, B. Calderón Hernanz, M. Agudo García, C. Nadal Galmés, farmacèutics i metges d'urgències de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, hi van participar amb la comunicació titulada "Relación de la inadecuación de la prescripción de antiinfecciosos con el tiempo de administración en el servicio de urgencias"

L. Suárez-Bode, L. Martín, R.M. Arcay, C. Garrido, R. Reigada, H. Vilchez, A. Tugores, C. López-Causapé, A. Oliver, M. Riera, A. Mena, microbiòlegs i metges de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases; hi van participar junt amb altres centres espanyols, amb la comunicació titulada "Experiencia y análisis del tratamiento mediante transferencia de microbiota fecal en pacientes con infección recurrente por clostridioides difficile".

Programa

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]