Categoria: Estudis i projectes

Ús de la telemedicina en temps de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un article on s'analitza l'ús de la telemedicina en temps de la COVID-19. També hi han participat la Universitat de les IIlles Balearas, l'Hospital Universitario Ramón y Cajal i l'Hospital Arnau de Vilanova.

José María Gámez, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Telemedicina, ética y derecho en tiempos de COVID-19. Una mirada hacia el futuro" a la Revista Clínica Española.

L'emergència sanitària per COVID-19 a Espanya va ser de tal magnitud que el 14 de març de 2020 es va declarar un estat d'alarma que es va mantenir durant més de tres mesos. Aquesta pandèmia està afectant un número molt elevat de persones. Per reduir el seu risc de contagi, entre les mesures preses s'han minimitzat les visites als centres sanitaris i s'han incrementat les consultes telemàtiques. Una vegada se superi la situació de pandèmia, caldrà plantejar-se si la pràctica de la telemedicina queda limitada a situacions de crisi sanitària o pot convertir-se en una nova manera de practicar la medicina. La telemedicina manca de regulació específica i presenta llacunes que aboquen al metge a considerables dosis d'inseguretat. El present article analitza els límits, les precaucions i els estàndards legals de l'ús de la telemedicina.

Referència de l'article
Gil Membrado C, Barrios V, Cosín-Sales J, Gámez JM. Telemedicina, ética y derecho en tiempos de COVID-19. Una mirada hacia el futuro. Rev Clín Esp. Mai 2021. doi: 10.1016/j.rceng.2021.03.002. PubMed PMID:34034965.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: splitshire.com / Notebook / CC-by-sa-2.0]