Categoria: Estudis i projectes

Diferències basades en el gènere i l'edat en pacients hospitalitzats amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi observacional de cohort a Espanya sobre les diferències basades en el gènere i l'edat en pacients hospitalitzats amb COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Almudena Hernández Milián, metgessa de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Gender-Based Differences by Age Range in Patients Hospitalized with COVID-19: A Spanish Observational Cohort Study" a la revista Journal of Clinical Medicine.

Hi ha alguna evidència que els homes tenen un impacte negatiu en la prognosi i severitat de la infecció per SARS-CoV-2. L'objectiu d'aquest estudi era comparar les característiques de la malaltia COVID-19 entre homes i dones hospitalitzats amb infecció per SARS-CoV-2 confirmada. Aquest estudi multicèntric, retrospectiu, observacional es basa en el registre SEMI-COVID19.

Es varen analitzar les diferències entre homes i dones per a una gran varietat de variables demogràfiques, clíniques i de tractament, i la distribució per sexe de les morts informades per COVID-19, així com a l'admissió a la unitat de cures intensives per subgrups d'edat.

Segons la mortalitat, les diferències per gènere eren estadísticament significatives en el grup d'edat de 55 a 89 anys. Una anàlisi de multivariables varen mostrar que les dones es varen associar significativament i independentment amb un baix risc de mortalitat en aquest estudi. Els homes apareix que estan relacionats per un pitjor progrés en els pacients amb COVID-19 i és un factor de pronòstic independent per a la mortalitat. Per entendre completament l'impacte del pronòstic, s'han de considerar altres factors associats al sexe.

Referència de l'article
Josa-Laorden C, Crestelo-Vieitez A, García Andreu MDM, Rubio-Rivas M, Sánchez M, Toledo Samaniego N, et al. Gender-Based Differences by Age Range in Patients Hospitalized with COVID-19: A Spanish Observational Cohort Study. J Clin Med. 2021;10(5). doi: 10.3390/jcm10050899. PubMed PMID:33668766.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]