Categoria: Estudis i projectes

Retirada d'implants en el maneig de la infecció de l'articulació protèsica per staphylococcus aureus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Secció de Malalties Infeccioses del departament de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases i el Grup de Malalties Infeccioses i VIH de l'IdISBa han participat en la publicació dels resultats i predictors d'un estudi multicèntric sobre la retirada d'implants en el maneig de la infecció de l'articulació protèsica per staphylococcus aureus. També hi han participat diferents centres espanyols.

Melchor Riera Jaume, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases i membre del Grup de Malalties Infeccioses i VIH de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Implant Removal in the Management of Prosthetic Joint Infection by Staphylococcus aureus: Outcome and Predictors of Failure in a Large Retrospective Multicenter Study" a la revista Antibiotics.

Es volia comparar les característiques i els resultats dels casos amb infecció aguda de l'articulació protètica (IPP; postquirúrgica primerenca o hematògena) per Staphylococcus aureus tractats amb extracció de l'implant (IRm) o desbridament i retenció (DAIR). Es varen analitzar els resultats de tots els casos tractats amb IRm (inicialment o després del fracàs de la DAIR).

Es va realitzar un e studi retrospectiu, multicèntric, de cohort d'IPJ per S. aureus (2003-2010). El fracàs global va incloure la mortalitat en els seixanta dies posteriors a la cirurgia i el fracàs local per persistència/recaiguda estafiloccòcica.

En un ampli estudi multicèntric de la IPJ per S. aureus tractada amb IRm, el fracàs va ser baix, però la mortalitat significativa, especialment en els casos amb IPJ aguda i afeccions subjacents, però no es va associar a la mateixa IRm. L'eficàcia de la rifampicina va ser limitada en aquest context.

Referència de l'article
Gómez-Junyent J, Lora-Tamayo J, Baraia-Etxaburu J, Sánchez-Somolinos M, Iribarren JA, Rodriguez-Pardo D, et al. Implant Removal in the Management of Prosthetic Joint Infection by Staphylococcus aureus: Outcome and Predictors of Failure in a Large Retrospective Multicenter Study. Antibiotics. 2021;10(2):118. doi: 10.3390/antibiotics10020118. PubMed PMID:33530523.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dona amb crossa caminant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]