Categoria: Estudis i projectes

Centre geriàtric de tractament de fractures enfront de l'atenció habitual després d'una fractura de fèmur proximal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació dels resultats d'un estudi multicèntric prospectiu internacional sobre un centre geriàtric de tractament de fractures enfront de l'atenció habitual després d'una fractura de fèmur proximal en pacients d'edat avançada. També hi han participat diferents centres internacionals.

Carlos Pérez Uribarri, traumatòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Geriatric fracture centre vs usual care after proximal femur fracture in older patients: what are the benefits? Results of a large international prospective multicentre study" a la revista BMJ Open.

L'objectiu d'aquest estudi era determinar l'efecte del tractament en centres de fractura geriàtrica (CFG) en la incidència d'esdeveniments majors adversos (EMA) en pacients amb fractures de maluc comparant amb centres d'atenció usuals (CAU). Els objectius secundaris varen incloure flux de treball hospitalari i resultats relacionats amb la mobilitat.

Es va realitzar un estudi de cohort reclutant pacients entre juny de 2015 i gener de 2017. Amb un seguiment d'un any.

Contràriament a la hipòtesi de l'estudi, el nivell de EMA va ser més alt en CFG que en CAU. Els deliris es va mostrar com una contribució important. Probablement, això es va basar en una millora de la detecció i no una incidència elevada, la qual cosa s'interpreta com un efecte positiu de la cogestió geriàtrica.

Referència de l'article
Blauth M, Joeris A, Rometsch E, Espinoza-Rebmann K, Wattanapanom P, Jarayabhand R, et al. Geriatric fracture centre vs usual care after proximal femur fracture in older patients: what are the benefits? Results of a large international prospective multicentre study. BMJ Open. 2021;11(5):e039960. doi: 10.1136/bmjopen-2020-039960. PubMed PMID:33972329.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Carlos Pérez Uribarri. Servei de Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer]