Categoria: Estudis i projectes

Avaluació dels indicadors de qualitat ESC en pacients amb infart agut de miocardi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'una revisió sistemàtica sobre l'avaluació dels indicadors de qualitat ESC en pacients amb infart agut de miocardi. També hi han participat el Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares i la Universitat de les Illes Balears.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de  de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Assessment of the ESC quality indicators in patients with acute myocardial infarction: a systematic review" a la revista European Heart Journal.

L'objectiu era ajudar a millorar la qualitat de l'atenció en pacients amb infart agut de miocardi (IAM), la Societat Europea de Cardiologia (ESC) va establir 20 indicadors de qualitat (IC). És necessari recopilar i resumir la disponibilitat, la viabilitat i el compliment global dels IC en els registres del món real.

Es va realitzar una revisió sistemàtica a Pubmed i la Web of Science que va incloure els articles originals que informaven de l'ús dels IC de l'ESC en pacients amb IAM. Els mètodes i els informes varen seguir les directrius de la Declaració PRISMA i el protocol es va registrar a PROSPERO (CRD42020190541).

La revisió sistemàtica ha demostrat que és possible mesurar la majoria dels IC en els registres existents i que hi ha marge de millora en termes de disponibilitat de dades, viabilitat i nivells de compliment dels IC. Les troballes poden influir en el disseny de futurs registres per captar aquesta informació i ajudar en l'actualització de la definició dels IC.

Referència de l'article
Rossello X, Massó-van Roessel A, Perelló-Bordoy A, Mas-Lladó C, Ramis-Barceló MF, Vives-Borrás M, et al. Assessment of the ESC quality indicators in patients with acute myocardial infarction: a systematic review. Eur Heart J Acute Cardiovasc Care. Jun 2021. doi: 10.1093/ehjacc/zuab042. PubMed PMID:34151368.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]