Categoria: Estudis i projectes

Hiperplàsia limfoide nodular pulmonar i síndrome de Sjögren.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Departaments de Reumatologia, Medicina Interna i Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un informe d'un cas i una revisió de la literatura de la hiperplàsia limfoide nodular pulmonar i síndrome de Sjögren.

Aina Darder, reumatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Inés Losada, Eugenia Cisneros i  Juan González-Moreno, metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadors de l'IdISBa; Adrián Rodriguez, investigador de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Cristina Gomez-Bellvert, patòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Pulmonary nodular lymphoid hyperplasia and Sjögren's syndrome: a case report and literature review" a la revista Rheumatology International.

Les infeccions s'han convertit en una de les principals complicacions dels pacients amb pneumònia greu per SARS-CoV-2 que ingressen en UCI. El deficient estat immunitari, el desenvolupament freqüent de fracàs orgànic amb necessitat de tractaments de suport invasius i les estades prolongades en àrees estructurals en gran manera saturades de malalts són factors de risc per al desenvolupament d'infeccions. El Grup de Treball de Malalties Infeccioses i Sèpsies GTEIS de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva i Unitats Coronàries SEMICYUC emfatitza la importància de les mesures de prevenció d'infeccions relacionades amb les cures sanitàries, i de la detecció i tractament precoç de les principals infeccions en el pacient amb infecció per SARS-CoV-2. La coinfecció bacteriana, les infeccions respiratòries relacionades amb la ventilació mecànica, bacterièmia relacionada amb el catèter, infecció del tracte urinari associat a dispositiu i infeccions oportunistes són desenvolupades.

Referència de l'article
Darder A, Losada Lopez I, Gomez-Bellvert C, Rodriguez A, Cisneros E, Gonzalez-Moreno J. Pulmonary nodular lymphoid hyperplasia and Sjögren’s syndrome: a case report and literature review. Rheumatol Int. Jun 2021. doi: 10.1007/s00296-021-04915-2. PubMed PMID:34120218.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]