Categoria: Estudis i projectes

Millora de l'impacte mitjançant la difusió de la investigació a xarxes socials

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Documentalistes de la Biblioteca Virtual de Ciències de la Salut de les Illes Balears (Bibliosalut) han publicat un article on s'analitza el servei creat per Bibliosalut on es fa difusió de la producció científica dels professionals sanitaris de les Illes Balears.

Elena Pastor Ramon i Virgili Páez, documentalistes de Bibliosalut, han publicat l'article amb el títol "Mejora del impacto mediante difusión de la investigación en redes sociales: #PublicaSalutIB" a la revista Investigación Bibliotecológica.

El principal objectiu de la biblioteca és facilitat l'accés a la informació dels seus usuaris. Les biblioteques científiques també s'han de centrar en la contribució científica i en els resultats de la investigació de les seves institucions.

Al Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears hi ha 16.300 professionals de diferents categories, que treballen en set hospitals i 56 centres d'atenció primària. La Biblioteca Virtual de Ciències de la Salut de les Illes Balears (Bibliosalut), creada l'any 2003, va començar a tenir presència a les xarxes socials l'any 2012. Des d'un principi es va voler difondre els resultats de la investigació dels professionals del Servei Sanitari Públic de les Illes Balears, utilitzant el hashtag #PublicaSalutIB. Amb aquesta etiqueta es volia donar l'opció que qualsevol investigador de les Illes Balears pogués utilitzar-la, independentment del centre on treballa.

Aquest servei millora la relació usuari-biblioteca, ja que els autors coneixen la seva utilitat i la visibilitat que dona a les seves investigacions. En més de vuit anys s'ha fet difusió, a través de xarxes socials, a més de 2.900 documents i, des de l'any 2015, es va afegir la publicació d'una notícia al portal www.infosalut.com, un producte de Bibliosalut. Quan es dóna una informació de la referència bibliogràfica i la seva difusió a xarxes socials aconseguim, a més, que es generi un impacte immediat, que pot ser mesurat gràcies a les mètriques com Altmetric i PlumX, la qual cosa pot influir en la valoració que rep cada treball.

Referència de l'article
Pastor-Ramon E, Páez V. Mejora del impacto mediante difusión de la investigación en redes sociales: #PublicaSalutIB. Inv Bibliotecol. 2021;35(88):29-44. doi: 10.22201/iibi.24488321xe.2021.88.58355.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Bibliosalut]