Categoria: Estudis i projectes

Gestió de les complicacions infeccioses associades amb la infecció per coronavirus en pacients greus a la UCI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinar de Sèpsia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Unitat de Sèpsia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en un estudi sobre la gestió de les complicacions infeccioses associades amb la infecció per coronavirus en pacients greus ingressats a la UCI. També hi han participat diferents centres espanyols.

, investigador del Grup Multidisciplinar de Sèpsia  i metge de la unitat de sèpsia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Manejo de las complicaciones infecciosas asociadas con la infección por coronavirus en pacientes graves ingresados en UCI" a la revista Medicina Intensiva.

Les infeccions s'han convertit en una de les principals complicacions dels pacients amb pneumònia greu per SARS-CoV-2 que ingressen en UCI. El deficient estat immunitari, el desenvolupament freqüent de fracàs orgànic amb necessitat de tractaments de suport invasius i les estades prolongades en àrees estructurals en gran manera saturades de malalts són factors de risc per al desenvolupament d'infeccions.

El Grup de Treball de Malalties Infeccioses i Sèpsies GTEIS de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva i Unitats Coronàries SEMICYUC emfatitza la importància de les mesures de prevenció d'infeccions relacionades amb les cures sanitàries, i de la detecció i tractament precoç de les principals infeccions en el pacient amb infecció per SARS-CoV-2. La coinfecció bacteriana, les infeccions respiratòries relacionades amb la ventilació mecànica, bacterièmia relacionada amb el catèter, infecció del tracte urinari associat a dispositiu i infeccions oportunistes són desenvolupades.

Referència de l'article
Estella Á, Vidal-Cortés P, Rodríguez A, Andaluz Ojeda D, Martín-Loeches I, Díaz E, et al. Manejo de las complicaciones infecciosas asociadas con la infección por coronavirus en pacientes graves ingresados en UCI. Med Intesiva. Abr 2021. doi: 10.1016/j.medin.2021.04.007. PubMed PMID:33994616.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]