Categoria: Estudis i projectes

Enfocament sistèmic del tractament dels tumors cerebrals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre un enfocament sistèmic del tractament dels tumors cerebrals. També hi han participat diferents centres internacionals.

Diego M. Marzese, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "A Systems Approach to Brain Tumor Treatment" a la revista Cancers.

Les pronunciades diferències entre individus (variabilitat interpacient) i l'heterogeneïtat cèl·lula-cèl·lula dins d'un tumor (heterogeneïtat intratumoral) dificulten greument el tractament eficaç dels tumors cerebrals. Per superar aquests reptes, és necessari un enfocament de medicina de precisió personalitzada que tingui en compte la singularitat del tumor de cada pacient i la seva composició cel·lular. Per a fer realitat aquesta visió, es necessita un enfocament de biologia de sistemes per a desenvolupar una comprensió multiescalar dels impulsors mecànics de l'etiologia i la progressió de la malaltia. Una comprensió de les característiques de la malaltia a escala de sistemes pot facilitar l'estratificació precisa dels pacients en subtipus clínicament significatius i informar sobre possibles objectius farmacològics que puguin millorar el tractament.

Entre els principals objectius d'aquests mètodes estan la identificació de tracatament personalitzats (N-of-1) i el reposicionament de fàrmacs basats en l'estratificació integral de pacients.

Referència de l'article
Park JH, de Lomana ALG, Marzese DM, Juarez T, Feroze A, Hothi P, et al. A Systems Approach to Brain Tumor Treatment. Cancers. 2021;13(13):3152. doi: 10.3390/cancers13133152.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent esperant / CC BY-NC-SA 4.0]