Categoria: Estudis i projectes

Infeccions per SARS-CoV-2 en esclerosi múltiple

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació dels resultats del registre de la Societat Espanyola de Neurologia sobre infeccions per SARS-CoV-2 en esclerosi múltiple. També hi han participat diferents centres espanyols.

Marcial Corujo Suárez, neuròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "SARS-CoV-2 Infection in Multiple Sclerosis: Results of the Spanish Neurology Society Registry" a la revista Neurology, Neuroimmunology and Neuroinflammation.

L'objectiu era entendre les característiques de la COVID-19 en gent amb esclerosi múltiple (EM) i identificar els individus d'alt risc a causa del seu estat immunocompromès resultat de l'ús de tractaments que modifiquen la malaltia.

Es va recuperar un registre retrospectiu i multicèntric de pacients amb EM amb sospita o confirmació de COVID-19 i disponibilitat del curs de la malaltia (suau = ambulatori; sever = hospitalització i crític = unitat de cures intensives/mort). Els casos varen ser analitzats per a les associacions entre característiques de l'EM i curs de la COVID-19 i per identificar els factors de risc per un resultat fatal.

Aquest estudi no ha demostrat el presumpte paper crític de la teràpia de l'EM en el curs de la COVID-19, sinó que ha evidenciat que les persones amb EM d'edat i malaltia avançades, en curs progressiu i les més discapacitades, tenen una major probabilitat de patir una malaltia greu i fins i tot mortal.

Referència de l'article
Arrambide G, Llaneza-González MÁ, Costa-Frossard França L, Meca-Lallana V, Díaz EF-, Moreno-Torres I, et al. SARS-CoV-2 Infection in Multiple Sclerosis: Results of the Spanish Neurology Society Registry. Neurol Neuroimmunol Neuroinflamm. 2021;8(5):e1024. doi: 10.1212/NXI.0000000000001024. PubMed PMID:34168057.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]