Categoria: Estudis i projectes

El CS Ferreries participa en una recerca que analitza el paper de les conductes personals en la incidència de les malalties

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta de l’únic centre de salut de Menorca seleccionat per a formar part del projecte Cohorte DESVELA, en el qual participen nou comunitats autònomes. Dues estudiants d’infermeria han estat contractades per fer-ne el treball de  camp, dirigit a la població de 35 a 74 anys.

Analitzar de quina manera l’estil de vida, la capacitat per afrontar les adversitats i els trets de la personalitat afecten el desenvolupament de malalties és l’objectiu del projecte Cohorte DESVELA. Es tracta d’una recerca dirigida pel doctor Joan Llobera, cap de la Unitat de Recerca de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, en la qual participen deu equips de nou comunitats autònomes. Ferreries és l’únic municipi de Menorca seleccionat per a formar part en la recerca, atesa la condició de població de menys de 20.000 habitants.

L’objectiu de l’estudi és determinar de quina manera les aptituds personals relacionades amb conductes positives estan associades a una incidència més baixa de malalties i a una mortalitat també més baixa. La recerca tindrà en compte factors com els trets de la personalitat, la percepció que les persones tenen sobre els esdeveniments que es produeixen en la seva vida, la velocitat de pensament i intel·ligència, la resiliència o la capacitat per prendre decisions relacionades amb el manteniment de la salut.

[Font: Àrea de Salut de Menorca. 21/07/2021]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]