Categoria: Estudis i projectes

Ús del benralizumab per millorar els símptomes de pacients amb asma server, eosinofílic amb diagnòstic de poliposi nasal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre l'ús del benralizumab per millorar els símptomes de pacients amb asma server, eosinofílic amb diagnòstic de poliposi nasal. També hi han participat diferents centres espanyols.

Borja G Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Benralizumab improves symptoms of patients with severe, eosinophilic asthma with a diagnosis of nasal polyposis" a la revista Allergy.

Es va observar una millora clínicament significativa en el Sino-Nasal Outcome Test-22 (SNOT-22) en pacients amb asma greu, eosinofílica i poliposi nasal (PN) tractats amb benralizumab en l'assaig ANDHI. Es va dur a terme una avaluació post hoc dels efectes de benralizumab en la resposta al SNOT-22 i en les mesures d'eficàcia de l'asma en aquests pacients per a una major caracterització de l'eficàcia i seguretat de benralizumab en pacients amb asma greu i PN.

Els adults amb asma greu eosinofílica que havien experimentat ≥2 exacerbacions l'any anterior malgrat una dosi alta de corticoesteroides inhalats més un controlador addicional van ser assignats a l'atzar a vint-i-quatre setmanes de benralizumab o placebo. Els pacients amb rinosinusitis crònica diagnosticada pel metge amb PN de qualsevol gravetat en curs a l'inici de l'estudi i que van consentir a participar van ser inclosos en la població del subestudi ANDHI de PN actual. L'efecte sobre els símptomes de la PN es va avaluar mitjançant el SNOT-22, i una millora d'almenys 8,9 es va definir com clínicament significativa (resposta). Els efectes sobre els resultats de l'asma crònica es van avaluar mitjançant la taxa d'exacerbació de l'asma anualitzada (TEA), la puntuació total del Qüestionari Respiratori de St. George (SGRQ), el volum expiratori forçat en un segon (FEV1) i el Qüestionari de Control de l'Asma-6 (ACQ-6). Tots els valoris p, van ser nominals.

Aquestes dades del subestudi ANDHI van demostrar el perfil d'eficàcia de benralizumab en pacients amb asma greu eosinofílica i PN, amb una millora dels resultats del SNOT-22 i de l'asma.

Referència de l'article
Canonica GW, Harrison TW, Chanez P, Menzella F, Louis R, Cosio BG, et al. Benralizumab Improves Symptoms of Patients with Severe, Eosinophilic Asthma with a Diagnosis of Nasal Polyposis. Allergy. Mai 2021. doi: 10.1111/all.14902. PubMed PMID:33978983.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]