Categoria: Estudis i projectes

Percepció dels professionals sanitaris sobre com afecta el llum i renou al son/descans dels pacients en el servei d'urgències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals d'Infermeria del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article on s'analitza la percepció dels professionals sanitaris sobre com afecta el llum i renou al son/descans dels pacients en el servei d'urgències.

Verónica Bardal Flórez, Raquel Cruz Pérez, Marta Pujals Mas, Manuela Díaz Molina, Sebastián Palma Oliver i José Ángel Rubiño Díaz, infermeres de la Unitat del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Percepción de los profesionales sanitarios sobre cómo afecta la luz y ruido al sueño/descanso de los pacientes en el Servicio de Urgencias" a la revista Evidentia.

L'objectiu principal era millorar la qualitat del son i descans dels pacients en el servei d'urgències mitjançant amb la participació i coneixement de les percepcions dels professionals sanitaris.

Un total de 173 professionals sanitaris (79 infermeres/s, 33 TCAE, 29 metjes/esses i 32 zeladors/es) complimentaren el qüestionari ad hoc de percepció dels professionals sobre com el llum i renou afecten al son i descans amb els pacients.

Existeix una variabilitat de les diferents categories de professionals sanitaris en relació a la participació en contestar al qüestionari ad hoc, així com diferències significatives entre les percepcions sobre com afecta el llum i renou sobre la son/descans dels pacients. Per tant, es plantegen perspectives de futur i es fa referència a estratègies dirigides als pacients, professionals i organització/entorn de treball per millorar la qualitat de la son dels pacients en el servei d'urgències.

Referència de l'article
Bardal Flórez V, Cruz Pérez R, Pujals Mas M, Díaz Molina M, Palma Oliver S, Rubiño Díaz JÁ. Percepción de los profesionales sanitarios sobre cómo afecta la luz y ruido al sueño/descanso de los pacientes en el Servicio de Urgencias. Evidentia. 2021;8:e13245.

Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]