Categoria: Estudis i projectes

Regulació epigenètica de la resposta immunoterapèutica en càncer de mama triple negatiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre la regulació epigenètica de la resposta immunoterapèutica en càncer de mama triple negatiu. També hi han participat la University of California, The Netherlands Cancer Institute i el Providence Saint John's Health Center.

Pere Llinàs-Arias, Sandra Íñiguez-Muñoz, Miquel Ensenyat-Mendez, Borja Sesé i Diego Marzese, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Epigenetic Regulation of Immunotherapy Response in Triple-Negative Breast Cancer" a la revista Cancers.

Els resultats del càncer de mama triple negatiu (CMTN) estan millorant des de la implantació de la immunoteràpia. No obstant això, les taxes de resposta objectiva segueixen limitades a un grup selecte de pacients. Això es deu, en part, als mecanismes intrínsecs d'evasió immunitària del CMTN i a la falta d'activació adequada del sistema immunitari en el microambient tumoral. Les modificacions epigenètiques dinàmiques contribueixen a la vigilància immunitària i a l'evasió immunitària en el càncer i poden revertir-se mitjançant fàrmacs epigenètics. Aquesta revisió resumeix els canvis epigenètics en les cèl·lules del CMTN i la seva contribució al cicle d'immunitat de les cèl·lules canceroses. L'article també descriu com les alteracions epigenètiques poden servir com a nous biomarcadors per a la immunoteràpia i com, a través de fàrmacs epigenètics, es pot millorar la resposta immunitària. Aquest manuscrit enumera els assajos clínics actuals en els quals s'utilitzen fàrmacs epigenètics sols o combinats amb inhibidors de punts de control immunitaris o amb altres fàrmacs.

Referència de l'article
Llinàs-Arias P, Íñiguez-Muñoz S, McCann K, Voorwerk L, Orozco JIJ, Ensenyat-Mendez M, et al. Epigenetic Regulation of Immunotherapy Response in Triple-Negative Breast Cancer. Cancers. 2021;13(16):4139. doi: 10.3390/cancers13164139. PubMed PMID: 34439290.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears / CC BY-NC-SA 4.0]

..