Categoria: Estudis i projectes

Informes de resultats primaris i secundaris en assajos aleatoris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en una revisió des del punt de vista de la revista JACC dels informes de resultats primaris i secundaris en assajos aleatoris. També hi han participat la London School of Hygiene & Tropical Medicine, el Centro Nacional Investigaciones Cardiovasculares, l'Icahn School of Medicine at Mount Sinai i la Duke University Medical Center.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Primary and Secondary Outcome Reporting in Randomized Trials: JACC State-of-the-Art Review" a la revista Journal of the American College of Cardiology.

No existeix un consens sobre les millors pràctiques per a la selecció, notificació i interpretació dels resultats primaris i secundaris dels assajos aleatoris controlats. Es varen revisar les estratègies adoptades en publicacions d'assajos aleatoris controlats (AAC) per a l'anàlisi, presentació i interpretació dels resultats d'eficàcia d'una enquesta de tots els AAC publicats al New England Journal of Medicine, Lancet i el Journal of the American Medical Association durant 2019. Els autors es varen centrar de l'elecció de resultats primaris, la varietat d'enfocaments per a seleccionar els resultats secundaris. A l'article es comenta la pràctica actual de les revistes en la comunicació dels valors P i també com a les conclusions dels informes dels assajos s'adhereixen amb freqüència a una dependència indeguda de P < 0,05 com a base per a les afirmacions positives de l'eficàcia del tractament. Es conclou amb recomanacions sobre com els futurs informes d'AAC podrien seleccionar, informar i interpretar millor les troballes sobre els resultats primaris i secundaris.

Referència de l'article
Pocock SJ, Rossello X, Owen R, Collier TJ, Stone GW, Rockhold FW. Primary and Secondary Outcome Reporting in Randomized Trials: JACC State-of-the-Art Review. J Am Coll Cardiol. 2021;78(8):827-39. doi: 10.1016/j.jacc.2021.06.024. PubMed PMID: 34412817.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Barnimages / Working with laptop / CC0 1.0 Universal ]