Categoria: Estudis i projectes

Seqüeles de les drogues recreatives

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Psiquiatria de l'Hospital Can Misses ha participat en un estudi sobre les seqüeles de les drogues consumides de forma recreativa, un problema de vulnerabilitat i historial psiquiàtric previ. També hi han participat la University G. d'Annunzio, la University of Hertfordshire i l'Ajuntament d'Eivissa.

Cristina Merino Del Villar, psiquiatra de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Club Drugs and Psychiatric Sequelae: An Issue of Vulnerability and Previous Psychiatric History" a la revista International Environmental Research and Public Health.

Aconseguir el plaer entre els clubers i assistents a discoteques sovint implica consum de drogues. Però, si l'ús de la substància podria representar un factor de risc contribuint al desenvolupament de símptomes psiquiàtrics i malalties mentals encara és un tema de debat.

L'objectiu d'aquest estudi era avaluar el percentatge de persones que varen desenvolupar símptomes psiquiàtrics a llarg termini en una mostra de pacients que informaven ús de substàncies a clubs nocturns i per avaluar el paper de diagnòstics psiquiàtrics previs en aquests pacients.

Les dades es varen recollir durant tres anys consecutius a les infermeries dels clubs nocturns d'Eivissa, a urgències de l'Hospital Can Misses i a la unitat de psiquiatria. Un total de 10.163 persones varen requerir assistència mèdica dins les discoteques, dels quals 223 es varen haver d'enviar al servei d'urgències de l'hospital. D'aquests, 110 varen requerir hospitalització psiquiàtrica. 91 d'aquests pacients varen tenir un historial psiquiàtric previ, el qual també es va trobar a 31 dels 113 pacients que no varen requerir hospitalització psiquiàtrica. Els antecedents psiquiàtrics es varen associar negativament amb l'hospitalització (Coeficient = -2,574; p = 0,000) i per als subjectes amb antecedents psiquiàtrics negatius les probabilitats de ser hospitalitzats varen canviar en un factor de 0,076.

El gènere, edat, estat civil i nacionalitat no eren predictors negatius d'hospitalització. En general, el nombre de persones que varen desenvolupar trastorns psiquiàtrics semblen limitats. Però, la presència d'historial psiquiàtric aquí jugava un paper important. Les drogues recreatives poden induir seqüeles psiquiàtriques que requereixen hospitalització principalment en persones que ja són vulnerables des del punt de vist psicopatològic.

Referència de l'article
Martinotti G, Merino Del Villar C, Garcia Cordoba A, Andrés Tubau L, Castro Sánchez I, Di Carlo F, et al. Club Drugs and Psychiatric Sequelae: An Issue of Vulnerability and Previous Psychiatric History. Int J Environ Res Public Health. 2021;18(13):6944. doi: 10.1007/s00394-020-02415-w. PubMed PMID:33125576.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Tourisme / CC BY-NC-SA 4.0]