Categoria: Estudis i projectes

Cribratge previ a l'implant guiat per fluoroscòpia de silueta cardíaca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Arrítmies i Electrofisiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre un cas d'un cribratge previ a l'implant guiat per fluoroscòpia de silueta cardíaca com a forma d'augmentar l'elegibilitat per al desfibril·lador cardioversor implantable subcutani.

Victoria Galizia-Brito, Carmen Expósito-Pineda i Carlos Grande Morales, cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i Aina Bibiloni Cladera, infermera del servei de cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Pre-implant screening guided by cardiac silhouette fluoroscopy: a way to increase eligibility for the subcutaneous implantable cardioverter-defibrillator: a case report" a la revista European Heart Journals Case Reports.

La idoneïtat per al desfibril·lador cardioversor implantable subcutani (S-ICD) depèn d'un cribratge d'electrocardiograma (ECG) previ a l'implant per a garantir l'adequat registre dels senyals elèctrics cardíacs. El cribratge es realitza col·locant elèctrodes guiats per punts de referència anatòmics de la superfície toràcica.

Es mostra el cas d'un pacient amb un cribratge automàtic convencional inicialment negatiu per a S-ICD, el qual es va sotmetre a un cribratge modificat guiat per la posició de la silueta cardíaca, com es veu a la fluoroscòpia, resultant elegible per al S-ICD.

El S-ICD redueix el risc d'infecció endovascular, donant per això una alternativa segura en pacients amb vàlvules protètiques. Seria raonable dur a terme un cribratge de l'ECG previ a l'implant guiat per l'ajustament de la silueta cardíaca en el vector de xoc, ja que aquesta posició de cribratge podria augmentar l'elegibilitat en els pacients que poden beneficiar-se del tractament amb S-ICD com el presentat.

Referència de l'article
Galizia Brito V, Bibiloni Cladera A, Exposito Pineda M del C, Grande Morales C. Pre-implant screening guided by cardiac silhouette fluoroscopy: a way to increase eligibility for the subcutaneous implantable cardioverter-defibrillator: a case report. Khan HR, Papatheodorou E, Iliodromitis K, Bakogiannis C, McNaughton E, Thomson R, editores. Eur Heart J Case Rep. 2021;5(1):ytaa495. doi: 10.1093/ehjcr/ytaa495. PubMed PMID: 33554026.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Hospital Universitari Son Espases. Servei de Cirurgia]