Categoria: Estudis i projectes

Organització de la Central de Coordinació d'Urgències Mèdiques del 061 de Balears durant la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 ha publicat una carta sobre l'organització de la Central de Coordinació d'Urgències Mèdiques del 061 de Balears durant la COVID-19.

Inés Rubí-Alzugaray, Pilar Rubio-Roca, José María Álvarez-Franco, metges del SAMU 061, han publicat la carta amb el títol "Organización de la Central de Coordinación de Urgencias Médicas del 061 de Baleares en la crisis del coronavirus y análisis epidemiológico de las llamadas recibidas" a la revista Emergencias.

La presència del nou coronavirus SARS-CoV-2, detectat a Wuhan (Xina) el 31 de desembre de 2019, i la seva ràpida expansió geogràfica, junt amb la declaració de pandèmia per part de l'OMS, ha obligat als sistemes d'emergències a reorganitzar els fluxos de treball amb el doble propòsit d'oferir una atenció de qualitat a la patologia temps dependent, així com actuar com a contenció i anticipar l'onada epidèmica en un possible brot, que garanteixi una resposta immediata, equitativa i de qualitat a la demanda sanitària, així com evitar l'afluència massiva de pacients a centres hospitalaris i el seu col·lapse.
És necessari organitzar els fluxos de treball d'acord amb un sistema de triatge bàsic i avançat dependent de la gravetat dels símptomes, per així evitar el sobretriatge i permetre l'operativa ordinària d'atenció de qualitat a la patologia emergent.

Referència de la carta
Rubí-Alzugaray I, Rubio-Roca P, Álvarez-Franco JM. Organización de la Central de Coordinación de Urgencias Médicas del 061 de Baleares en la crisis del coronavirus y análisis epidemiológico de las llamadas recibidas. Emergencias. 2021;33(5):397–9. PubMed PMID: 34581536.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]