Categoria: Estudis i projectes

Influència de la infecció del lloc quirúrgic en el pronòstic oncològic després d'una resecció amb intenció curativa del càncer colorectal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General i Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre la influència de la infecció del lloc quirúrgic en el pronòstic oncològic després d'una ressecció amb intenció curativa del càncer colorectal. També hi han participat l'Hospital Universitari de Valme i la Universidad de Sevilla.

Juan José Segura-Sampedro, cirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Influencia de la infección del sitio quirúrgico en el pronóstico oncológico tras resección con intención curativa del cáncer colorrectal" a la revista Cirugía y Cirujanos.

Una resposta inflamatòria exacerbada per una infecció postoperatòria podria afavorir un entorn en el qual cèl·lules tumorals residuals viables presents en el llit quirúrgic, torrent sanguini o micrometàstasi ocultes poden sobreviure i progressar per produir una recurrència local o a distància. En aquest sentit, una infecció del lloc quirúrgic (ISQ) podria ser un factor de risc de progressió de la malaltia. Aquest estudi va tenir com a objectiu investigar l'impacte de la ISQ en la supervivència i recurrència del càncer colorectal.

Tots els pacients amb carcinoma colorectal sotmesos a resecció amb intenció curativa entre 2011 i 2013 varen ser analitzats s retrospectivament. Es va analitzar supervivència global i lliure de malaltia i la taxa de recurrència local en pacients amb càncer colorectal amb ISQ i sense.

Referència de l'article
Lorente-Herce JM, Parra-Membrives P, Martínez-Baena D, Cañete-Gómez J, Segura-Sampedro JJ. Influencia de la infección del sitio quirúrgico en el pronóstico oncológico tras resección con intención curativa del cáncer colorrectal. Cir Cir. 2021;89(5):574–82. doi: 10.24875/CIRU.20000603. PubMed PMID: 34665164.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases. Servei de Cirurgia]