Categoria: Estudis i projectes

Ús de corticosteroides o Tocilizumab en COVID-19 basat en marcadors inflamatoris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi l'ús de corticosteroides o Tocilizumab en COVID-19 basat en marcadors inflamatoris. També hi han participat diferents centres.

Andrés De la Peña Fernández, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The Use of Corticosteroids or Tocilizumab in COVID-19 Based on Inflammatory Markers" a la revista Journal of General Internal Medicine.

La cascada inflamatòria és la principal causa en pacients amb COVID-19. Els corticoesteroides (CS) i tocilizumab (TCZ) estan disponibles per tractar aquesta escalada, però a quins pacients administrar-ho segueix sense estar definit.

Es volia avaluar l'eficàcia de la teràpia immunosupressora/antiinflamatòria en COVID-19, basat en el grau d'inflamació.

El primer resultat de l'estudi era la mortalitat a l'hospital. Els resultats secundaris eren la variable composta de mortalitat dins l'hospital, requeriment de cànula nasal d'alt flux (CNAF), ventilació mecànica no invasiva (VMNI), ventilació mecànica invasiva (VMI) o admissió a la unitat de cures intensives (UCI).

La prescripció de CS totes soles o en combinació amb TCZ podrien estar basades en els graus d'inflamació i reserva de combinació de CS més TCZ per a pacients al risc alt i especialment en risc molt alt.

Referència de l'article
Rubio-Rivas M, Mora-Luján JM, Montero A, Aguilar García JA, Méndez Bailón M, Fernández Cruz A, et al. The Use of Corticosteroids or Tocilizumab in COVID-19 Based on Inflammatory Markers. J Gen Intern Med. 2021. doi: 10.1007/s11606-021-07146-0. PubMed PMID: 34664188.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Gustavo Basso / Covid-19 SP - Full ICU on worst phase / / Free]