Categoria: Estudis i projectes

Comparació entre el consens original i el revisat de l'European Working Group on Sarcopenia in Older People

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat una enquesta probabilística transversal entre persones grans residents a la comunitat per comparar entre el consens original i el revisat de l'European Working Group on Sarcopenia in Older People (EWGSOP). També hi han participat la Universidad Autónoma de Nuevo León i la Universidad Católica de Ávila.

Cristina Bouzas, Rosario Pastor i Josep Antoni Tur, investigadors del Grup NUCOX han participat en la publicació de l'article amb el títol "Comparison between Original and Reviewed Consensus of European Working Group on Sarcopenia in Older People: A Probabilistic Cross-Sectional Survey among Community-Dwelling Older People" a la revista Gerontology.

L'European Working Group on Sarcopenia in Older People (EWGSOP) va publicar un consens sobre sarcopènia l'any 2010 i una actualització l'any 2019 (EWGSOP2) el qual va incloure l'ús específic de punts de tall. L'objectiu era avaluar quanta prevalença de sarcopènia difereixen entre l'EWGSOP2 i EWGSOP, així com l'ús de punts de tall per avaluar les diferències en presarcopènia enfront de la sarcopènia probable.

Es va realitzar un estudi observacional, transversal i comparatiu. Es varen realitzar mesuraments antropomètrics i força d'agafada de la mà i es va definir l'equació de la massa muscular esquelètica apendicular. S'aplicaren les definicions conceptuals i metodològiques dels consensos de l'EWGSOP i EWGSOP2 per calcular la prevalença de la presarcopènia, sarcopènia probable i sarcopènia.

El nou consens de l'EWGSOP2 infravalora la prevalença de la sarcopènia, en comparació amb el EWGSOP utilitzant punts de tall convencionals. La prevalença de la presarcopènia amb l'EWGSOP (massa muscular baixa) va ser més baixa que la sarcopènia probable (baixa força muscular) amb el nou EWGSOP2. En ambdós casos, l'acord entre l'EWGSOP2 i EWGSOP es varen moderar. Les discrepàncies entre el consens original i el nou tenen implicacions en l'entorn de la salut primària per identificar casos antics i nous per a la prevenció i tractament.

Referència de l'article
Ramirez E, Salas R, Bouzas C, Pastor R, Tur JA. Comparison between Original and Reviewed Consensus of European Working Group on Sarcopenia in Older People: A Probabilistic Cross-Sectional Survey among Community-Dwelling Older People. Gerontology. 2021;1–8. doi: 10.1159/000519304. PubMed PMID: 34592734.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Parella esperant / CC BY-NC-SA 4.0]