Categoria: Estudis i projectes

Infeccions urinàries bacterièmiques associades a l'atenció sanitària en l'era de la multiresistència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia i la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un gran estudi multicèntric prospectiu d'infeccions urinàries bacterièmiques associades a l'atenció sanitària en l'era de la multiresistència. També hi han participat diferents centres.

Enrique Ruiz de Gopegui, Antonio OliverCarla López-Causapé, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i Maria Peñaranda, metgessa de la secció de malalties infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases; han participat en la publicació de l'article "A Large Multicenter Prospective Study of Community-Onset Healthcare Associated Bacteremic Urinary Tract Infections in the Era of Multidrug Resistance: Even Worse than Hospital Acquired Infections?" a la revista Infectious Diseases and Therapy.

Les infeccions associades a l'atenció sanitària (AAS) representen un problema creixent de salut pública. L'objectiu d'aquest estudi era comparar les infeccions urinàries bacterièmiques (IUB) associades a l'atenció sanitària i adquirides a l'hospital (AH)-IUB amb especial atenció a les resistències multifarmacològiques (RMF) i resultats. El projecte ITUBRAS és un estudi de cohort prospectiu multicèntric de pacients amb AH-IUB.

La taxa d'infeccions RMF va ser preocupantment alta a l'estudi. No es varen trobar diferències en les taxes de RMF entre les CO-IUB i les AH-IUB, en la probabilitat de rebre un tractament empíric inadequat o en la mortalitat a trenta dies. Però, les CO-ITC-ACS es varen associar a una pitjor curació clínica.

Referència de l'article
Gómez-Zorrilla S, Becerra-Aparicio F, López Montesinos I, Ruiz de Gopegui E, Grau I, Pintado V, et al. A Large Multicenter Prospective Study of Community-Onset Healthcare Associated Bacteremic Urinary Tract Infections in the Era of Multidrug Resistance: Even Worse than Hospital Acquired Infections? Infect Dis Ther. Des 2021. doi: 10.1007/s40121-021-00537-0. PubMed PMID: 34626347.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]