Categoria: Estudis i projectes

Xarxes epigenètiques que impulsen la identitat i la plasticitat de les cèl·lules T durant la immunosenescència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació Lípids en Patologia Humana, de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), ha participat en la publicació d'un article sobre la relació entre les alteracions epigenètiques en les cèl·lules immunitàries i el procés d'envelliment.

Ramón María Rodríguez López, investigador del grup Lípids en Patologia Humana de l'IdISBa, ha participat en la publicació d'un article amb el títol "Epigenetic networks driving T cell identity and plasticity during immunosenescence", a la revista Trends in Genetics.

El procés d'envelliment està associat a l'acumulació d'alteracions epigenètiques en les cèl·lules immunitàries, encara que l'origen d'aquests canvis no està clar.

Comprendre aquesta deriva epigenètica en el sistema immunitari pot aportar informació essencial sobre la progressió del procés d'envelliment i l'historial immunitari de cada individu.

Referència de l'article
Rodriguez RM, Saiz ML, Suarez-Álvarez B, López-Larrea C. Epigenetic networks driving T cell identity and plasticity during immunosenescence. Trends Genet. Setembre 2021; doi: 10.1016/j.tig.2021.08.014. PubMed PMID: 34561103.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]