Categoria: Estudis i projectes

Maneig de l'hemofília A adquirida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de les dades del registre espanyol sobre el maneig de l'hemofília A adquirida. També hi han participat diferents centres espanyols.

Irene Vázquez-Fernández, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Management of acquired hemophilia A: results from the Spanish registry" a la revista Blood Advances.

El Registre Espanyol d'Hemofília A Adquirida (HAA) cerca actualitzar l'estat de l'HAA a Espanya. Es varen incloure cent cinquanta-quatre pacients i es varen seguir retrospectivament durant una mitjana de dotze mesos. Els pacients eren quasi tots homes, amb una mitjana d'edat al diagnòstic de setanta-quatre anys. L'HAA va ser més freqüentment idiopàtic i associats a trastorns autoimmunes. El trenta-quatre per cent dels pacients estaven amb teràpia antitrombòtica al diagnòstic. El tractament hemostàtic es va utilitzar en el 70% dels pacients. El tractament antitrombòtic previ es va associar de manera inversa a la supervivència, independentment de l'edat. La mitjana d'edat dels no supervivents va ser significativament major (79 enfront de setanta-tres anys en els supervivents). Els pacients que van morir per infecció eren majors que els altres no supervivents (85 enfront de setanta-vuit anys). En resum, la infecció mortal en els primers mesos és freqüent en la sèrie. El tractament antitrombòtic està associat a la mortalitat. Ha de tenir-se especial cura per a evitar un diagnòstic erroni.

Referència de l'article
Mingot-Castellano M-E, Pardos-Gea J, Haya S, Bastida-Bermejo J-M, Tàssies D, Marco-Rico A, et al. Management of acquired hemophilia A: results from the Spanish registry. Blood Adv. 2021;5(19):3821–9. doi: 10.1182/bloodadvances.2021004626. PubMed PMID: 34521101.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant per la Plaça Espanya / CC BY-NC-SA 4.0]