Categoria: Estudis i projectes

Impacte de les concentracions de ceftolozan/tazobactam en la infusió contínua contra la resistència d'aïllaments de Pseudomonas aeruginosa extremadament resistents als fàrmacs en un un model d'infecció de fibra buida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre l'impacte de les concentracions de ceftolozan/tazobactam en la infusió contínua contra la resistència d'aïllaments de Pseudomonas aeruginosa extremadament resistents als fàrmacs en un un model d'infecció de fibra buida. També hi han participat la Universitat Autònoma de Barcelona, el CEXS-Universitat Pompeu Fabra, l'Hospital del Mar, el Laboratori de Referència de Catalunya i Universitat Oberta de Catalunya.

Carla López-Causapé i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Impact of ceftolozane/tazobactam concentrations in continuous infusion against extensively drug-resistant Pseudomonas aeruginosa isolates in a hollow-fiber infection model" a la revista Scientific Reports.

El ceftolozan/tazobactam (C/T) ha sorgit com un agent potencial per al tractament de les infeccions per Pseudomonas aeruginosa extremadament resistents (XDR). Com que és un antimicrobià depenent del temps, la infusió prolongada pot ajudar a arribar els objectius farmacocinètics/farmacodinàmics (FC/FD). Comparar les concentracions alternatives en estat estacionari (Cee) de C/T en infusió contínua (IC) enfront de tres aïllats XDR de P. aeruginosa ST175 amb valors de concentració mínima inhibitòria (CMI) de C/T de 2 a 16 mg/L en un model d'infecció de fibra buida (MIFB).

El règim de dosificació més alt (80 mg/L) va mostrar un lleuger avantatge en l'eficàcia. El règim de dosificació més alt té major efecte bactericida, independentment de la CMI de C/T. L'exposició Cee subòptima de 20 mg/L va dur a l'aparició de resistència a la C/T en l'aïllat susceptible. Els règims antimicrobians s'han d'optimitzar mitjançant amb el monitoratge dels nivells de C/T i els ajustaments de dosis per millorar el maneig clínic.

Referència de l'article
Montero MM, Domene-Ochoa S, López-Causapé C, Luque S, Sorlí L, Campillo N, et al. Impact of ceftolozane/tazobactam concentrations in continuous infusion against extensively drug-resistant Pseudomonas aeruginosa isolates in a hollow-fiber infection model. Sci Rep. 2021;11(1). doi: 10.1038/s41598-021-01784-4. PubMed PMID: 34773066.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]