Categoria: Estudis i projectes

Abordatge laparoscòpic d'hemorràgia digestiva secundària a lesió de Dieulafoy jejunal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General i Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre l'abordatge laparoscòpic d'hemorràgia digestiva secundària a lesió de Dieulafoy jejunal.

María Alfonso-García, Carla Soldevila-Verdaguer, Ester Ferrer-InaebnitJuan José Segura-Sampedro, i Francesc X González-Argente, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Abordaje laparoscópico de hemorragia digestiva secundaria a lesión de Dieulafoy yeyunal" a la revista Cirugía y Cirujanos.

La lesió de Dieulafoy és una causa infreqüent d'hemorràgia digestiva, produïda per l'erosió de vasos aberrants en la submucosa, habitualment gàstrica. La localització jejunal és inusual. El seu diagnòstic és complicat per la característica intermitent del sagnat, recomanant-se inicialment l'abordatge endoscòpic. Es tracta d'una situació excepcional que ha de tenir-se en compte en el diagnòstic diferencial de l'hemorràgia digestiva. Pot produir-se una hemorràgia massiva que comprometi la vida del pacient. És recomanable un maneig endoscòpic/radiològic inicial; l'abordatge quirúrgic es reserva per a hemorràgies refractàries als tractaments menys invasius.

Referència de l'article
Alfonso-García M, Soldevila-Verdaguer C, Ferrer-Inaebnit E, Segura-Sampedro JJ, González-Argente FX. Abordaje laparoscópico de hemorragia digestiva secundaria a lesión de Dieulafoy yeyunal. Cir Cir. 2021;89(92). doi: 10.24875/CIRU.21000009. PubMed PMID: 34932535.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases. Servei Cirurgia]