Categoria: Estudis i projectes

Selecció del millor de 2021 en cardiopaties familiars i genètica cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació de la selecció del millor de 2021 en cardiopaties familiars i genètica cardiovascular. També hi han participat l'Hospital Universitario Virgen de las Nieves, l'Hospital Universitario Vall d’Hebrón, l'Hospital Universitario y Politécnico La Fe, l'Hospital Universitario de Salamanca i el Complejo Hospitalario Universitario A Coruña.

Tomàs Ripoll-Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Selección de lo mejor del año 2021 en cardiopatías familiares y genética cardiovascular" a la revista REC: CardioClinics.

Les cardiopaties familiars són un camp en constant evolució i desenvolupament. Existeixen novetats en l'àmbit diagnòstic i terapèutic amb la incorporació de complexa tecnologia que fa imprescindible l'actualització permanent del coneixement. Continua ampliant-se l'espectre de gens causals en miocardiopaties hipertròfica i arritmogènica, mentre que en miocardiopaties per dipòsit destaquen treballs de consens i revisions de gran nivell científic. Per altre lloc, en canalopaties són significatius els avanços en l'ús de la intel·ligència artificial en el diagnòstic de síndrome de QT llarg, mentre que en genètica i investigació bàsica en tractaments avançats en cardiopaties familiars encara apareixen prometedors avanços en teràpia gènica.

Referència de l'article
Jiménez-Jáimez J, Limeres Freire J, Zorio Grima E, Ripoll-Vera T, Villacorta E, Bermúdez-Jiménez F, et al. Selección de lo mejor del año 2021 en cardiopatías familiares y genética cardiovascular. REC CardioClinics. Gen 2022. doi: 10.1016/j.rccl.2021.10.005.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]