Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi de la posició de les guies i base d'evidència sobre els determinants de l'obesitat a la infantesa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en l'anàlisi de la posició de les guies i base d'evidència sobre els determinants de l'obesitat a la infantesa amb una perspectiva europea. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josep Antoni Tur, investigador del Grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Position guidelines and evidence base concerning determinants of childhood obesity with a European perspective" a la revista Obesity Reviews.

L'obesitat infantil és un dels problemes de salut pública més apressants a nivell mundial, amb uns nivells de creixement més ràpids en països amb baixos nivells d'ingressos. L'obesitat que es dona durant la infantesa és fàcil que persisteixi durant la vida i és una causa d'augment de malalties de risc en els primers anys de vida. Aquest suplement és el resultat de les col·laboracions que inclou un gran grup multidisciplinari d'investigadors que varen establir en el context de l'European Horizon 2020 el projecte Science and Technology in childhood Obesity Policy (STOP).

L'objectiu, del projecte STOP, és generar evidència que pot recolzar unes millors polítiques per fer front a la qüestió de l'obesitat infantil a Europa i a altres llocs.

La qualitat de vida i el benestar de la salut dels infants s'han de tenir en compte les facetes personalitzades, poblacionals i planetàries per fer front a l'obesitat infantil en les primeres etapes de la vida, per a una fenotipificació profunda, integrant la medicina personalitzada i les intervencions de salut pública de precisió a escala global. Aquest suplement contribueix a aquesta finalitat.

 

Referència de l'article
Martinez JA, Sassi F, Moreno LA, Tur JA. Position guidelines and evidence base concerning determinants of childhood obesity with a European perspective. Obes Rev. 2022 Jan 19;23(S1):e13391. doi: 10.1111/obr.13391. PubMed PMID: 34797021.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Nines passejant / CC BY-NC-SA 4.0]