Categoria: Estudis i projectes

El paper dels productes naturals en el tractament del trastorn depressiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i de l'IdISBa, el CIBEROBN, l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) ha participat en un estudi sobre el paper dels productes naturals en el tractament del trastorn depressiu. També hi han participat la Kermanshah University of Medical Sciences, la Universidad Central de Chile i la Universidad de Santiago de Compostela.

Antoni Sureda, investigador del NUCOX, del CIBEROBN, de l'IdISBa i de l'IUNICS, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The Role of Natural Products in Treatment of Depressive Disorder" a la revista Current Neuropharmacology.

El trastorn depressiu és una del més comuna de les síndromes psiquiàtriques que, si es deixa sense tractar, poden causar diferents molèsties en les funcions de les persones. Nombrosos factors estan relacionats amb la depressió, incloent-hi la inflamació, factor neurotròfic derivat del cervell (FNDC), sistema GABAergic, eix hipotàlem-hipòfisi-suprarrena (HHS), els neurotransmissors de monoamina (serotonina (5-HT)), noradrenalina i dopamina). Els tractaments comuns per a la depressió són els inhibidors selectius de la recaptació de serotonina, els antidepressius tricíclics i els inhibidors de la monoamina oxidasa, però aquests fàrmacs tenen diferents efectes secundaris com l'ansietat, diarrea, estrenyiment, pèrdua de pes i disfuncions sexuals. Aquests agents només redueixen els símptomes i redueixen temporalment el nivell de deteriorament cognitiu associat a la depressió. Com a resultat, es va dur a terme una investigació exhaustiva sobre l'ús potencial dels antidepressius i les herbes sedants. D'acord amb les dades existents, les herbes utilitzades en la medicina tradicional pot ser significativament efectiu en la reducció de la depressió, els símptomes depressius i millorar el rendiment dels pacients. Aquest estudi fa un resum de biomarcadors i objectius terapèutics en la depressió i mostra que els productes naturals com el safrà o la genipina, tenen efectes antidepressius. Es varen avaluar alguns dels productes naturals i els seus mecanismes. També es discuteixen les dades sobre diferents herbes i components naturals aïllats informats per prevenir i reduir símptomes depressius.

Referència de l'article
Noori T, Sureda A, Sobarzo-Sánchez E, Shirooie S. The Role of Natural Products in Treatment of Depressive Disorder. Curr Neuropharmacol. Gen 2022;20. doi: 10.2174/1570159X20666220103140834. PubMed PMID: 34439290.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: maxpixel / Drug herbal capsule / CC0 Public Domain]