Categoria: Estudis i projectes

Efectivitat de la fosfomicina per al tractament d'infeccions urinàries bacterièmiques per Escheríchia coli multiresistent

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un assaig aleatori sobre l'efectivitat de la fosfomicina per al tractament d'infeccions urinàries bacterièmiques per Escherichia coli multiresistent. També hi han participat diferents centres espanyols.

Nuria Borrell, microbiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effectiveness of Fosfomycin for the Treatment of Multidrug-Resistant Escherichia coli Bacteremic Urinary Tract Infections: A Randomized Clinical Trial" a la revista JAMA Network Open.

L'ús de fàrmacs d'ample espectre ha augmentat a conseqüència de la propagació de la resistència multifarmacològica (RMF) a l'Escherichia coli. Trobar alternatives per aquestes infeccions és crític, per a la qual cosa alguns fàrmacs descartats podrien ser una opció.

L'objectiu era determinar si la fosfomicina no és inferior a la ceftriaxona o meropenem en el tractament específic de les infeccions urinàries bacterièmiques (bUTIs) a causa de la RMF E. coli.

Aquest estudi va descobrir que la fosfomicina no mostra inferioritat als comparadors com a tractament dirigit a la bUTIs per la MDR E. coli; això es deu a l'augment del nivell d'interrupcions relacionades amb esdeveniments adversos. Aquesta troballa suggereix que la fosfomicina podria ser considerada per a seleccionar pacients amb aquestes infeccions.

Referència de l'article
Sojo-Dorado J, López-Hernández I, Rosso-Fernandez C, Morales IM, Palacios-Baena ZR, Hernández-Torres A, et al. Effectiveness of Fosfomycin for the Treatment of Multidrug-Resistant Escherichia coli Bacteremic Urinary Tract Infections: A Randomized Clinical Trial. JAMA Netw open. 2022 Jan 13;5(1):e2137277. doi: 10.1001/jamanetworkopen.2021.37277. PubMed PMID: 35024838.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: geralt / Escherichia coli / Pixabay License]