Categoria: Estudis i projectes

Salut òssia i predictors de mortalitat al cap de 15 anys en una població físicament activa.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Reumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre la salut òssia i predictors de mortalitat al cap de 15 anys en una població físicament activa. També hi ha participat l'Hospital Universitari de Bellvitge i l'Institut de Serveis Socials i Esportius del Consell de Mallorca.

Antonio Juan, Ana Paula Cacheda i Mónica Ibáñez, reumatòlegs de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Guillem Frontera, investigador de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Salud ósea y predictores de mortalidad a 15 años en una población físicamente activa" a la revista Reumatología Clínica.

L'objectiu era analitzar els determinants de mortalitat a 15 anys en relació amb la salut òssia en una població de majors de 60 anys i físicament actius.

Es va realitzar un estudi longitudinal prospectiu. Als quinze anys de participar en un programa d'envelliment actiu i dels que es disposava de salut òssia, es va contactar telefònicament amb els participants per constatar l'estat vital i conéixer si en aquest interval de temps havien tengut alguna fractura i per determinar l'associació entre la puntuació basal del FRAX, les dades densitomètriques i la mortalitat després d'un temps.

El valor de la densitat mineral òssia podria considerar-se com un biomarcador útil per calcular el risc de mortalitat en majors de seixanta anys amb una vida físicament activa.a.

Referència de l'article
Juan A, Frontera G, Cacheda AP, Ibáñez M, Narváez J, Marí B, et al. Salud ósea y predictores de mortalidad a 15 años en una población físicamente activa. Reumatol Clínica. Dic 2021. doi: 10.1016/j.reuma.2021.07.003. PubMed PMID: 34507875.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS de Vila. Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]