Categoria: Estudis i projectes

Selecció del tractament antibiòtic en les infeccions nosocomials greus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i el Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en unes recomanacions per a la selecció del tractament antibiòtic en les infeccions nosocomials greus. També hi han participat diferents centres espanyols.

Marcio Borges, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Recomendaciones para la selección del tratamiento antibiótico en las infecciones nosocomiales graves" a la Revista Española de Quimioterapia.

La infecció greu i la seva evolució a sèpsia són cada vegada més freqüents i es troben entre les principals causes de malaltia crítica i mortalitat. El maneig adequat és crucial per a millorar el pronòstic. Aquest document desenvolupa tres punts essencials que tenen un impacte significatiu en aquest objectiu:

a) el reconeixement primerenc dels pacients que compleixen els criteris de sèpsies,

b) la identificació d'aquells pacients que sofreixen una infecció i tenen un alt risc de progressar a sèpsia, i

c) dur a terme una correcta elecció i optimització del tractament antimicrobià inicial.

Referència de l'article
Mensa J, Barberán J, Ferrer R, Borges M, Rascado P, Maseda E, et al. Recomendaciones para la selección del tratamiento antibiótico en las infecciones nosocomiales graves. Rev Española Quimioter. 2021;34(5):511–24. doi: 10.37201/req/126.2021. PubMed PMID: 34693705.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]