Categoria: Estudis i projectes

Combinació de l'IMC i la relació cintura-estatura i la seva associació amb l'estil de vida i factors de salut entre infants espanyols

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre la combinació de l'IMC i la relació cintura-estatura i la seva associació amb l'estil de vida i factors de salut entre infants espanyols. També hi han participat diferents centres espanyols.

Maria Del Mar Bibiloni, Laura Gallardo-Alfaro, Cristina Bouzas i Josep Antoni Tur,  investigadors del Grup NUCOX han participat en la publicació de l'article amb el títol "Combined Body Mass Index and Waist-to-Height Ratio and Its Association with Lifestyle and Health Factors among Spanish Children: The PASOS Study" a la revista Nutrients.

L'Organització Mundial de la Salut recomana el mesurament simultani de l'índex de massa corporal (IMC) i circumferència de la cintura (CC) i suggereix el seu ús junt per predir riscos de malaltia. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar la prevalença de l'IMC i categories de relació cintura-estatura (RCE) entre infants espanyols i adolescents, així com les seves associacions amb diferents factors d'estil de vida.

L'adherència a un estil de vida saludable en infants i adolescents, però també de les seves mares/dones cuidadores durant la infància i adolescència és associat amb un baix IMC-RCE risc de malaltia.

Referència de l'article
Bibiloni M del M, Gallardo-Alfaro L, Gómez SF, Wärnberg J, Osés-Recalde M, González-Gross M, et al. Combined Body Mass Index and Waist-to-Height Ratio and Its Association with Lifestyle and Health Factors among Spanish Children: The PASOS Study. Nutrients. 2022;14(2):234. doi: 10.3390/nu14020234. PubMed PMID: 34674813.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Mare i fill, Família / CC BY-NC-SA 4.0]