Categoria: Estudis i projectes

Ús i durada de la teràpia de privació d'andrògens amb radioteràpia definitiva per al càncer de pròstata localitzat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Radiooncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'ús i durada de la teràpia de privació d'andrògens amb radioteràpia definitiva per al càncer de pròstata localitzat. També hi han participat diferents centres espanyols.

Araceli Guerrero, radioncòloga  de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Androgen deprivation therapy use and duration with definitive radiotherapy for localised prostate cancer: an individual patient data meta-analysis" a la revista Lancet Oncology.

Els assaigs aleatoris han investigat la intensificació d'estratègies de diferents teràpies de deprivació d'andrògens (TDA) en homes que reben radioteràpia pel tractament del càncer de pròstata. Aquesta meta-anàlisis de dades de pacients individuals d'assaigs aleatoris rellevants tenia com a objectiu quantificar el benefici d'aquestes intervencions en conjunt i en subgrups clínicament rellevants.

Les troballes d'aquest article donen el nivell d'evidència més fort fins al moment sobre la magnitud del benefici de la intensificació del tractament amb TDA i radioteràpia pels homes amb càncer de pròstata localitzat. L'addició de TDA i la prolongació de la porció de TDA que segueix a la radioteràpia s'associa amb una millor supervivència lliure de metàstasi en els homes, independentment del grup de risc, l'edat i la dosi de radioteràpia administrada, però la magnitud del benefici podria variar i es recomana la presa de decisions compartida amb els pacients.

Referència de l'article
Kishan AU, Sun Y, Hartman H, Pisansky TM, Bolla M, Neven A, et al. Androgen deprivation therapy use and duration with definitive radiotherapy for localised prostate cancer: an individual patient data meta-analysis. Lancet Oncol. Gen 2022. doi: 10.1016/S1470-2045(21)00705-1. PubMed PMID: 35051385.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent asseguda a un banc / CC BY-NC-SA 4.0]