Categoria: Estudis i projectes

Document internacional de consens sobre apnea obstructiva del son

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació del document internacional de consens sobre apnea obstructiva del son. També hi han participat diferents centres espanyols.

Alberto Alonso-Fernández, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Documento internacional de consenso sobre apnea obstructiva del sueño" a la revista Archivos de Bronconeumología.

L'objectiu principal d'aquest document internacional de consens sobre apnea obstructiva del son és proporcionar unes directrius que permetin als professionals sanitaris prendre les millors decisions en l'assistència dels pacients adults amb aquesta malaltia segons un resum crític de la literatura més actualitzada. El grup de treball d'experts s'ha constituït principalment per 17 societats científiques i 56 especialistes amb àmplia representació geogràfica (amb la participació de 4 societats internacionals).

Referència de l'article
Mediano O, González Mangado N, Montserrat JM, Alonso-Álvarez ML, Almendros I, Alonso-Fernández A, et al. Documento internacional de consenso sobre apnea obstructiva del sueño. Arch Bronconeumol. 2022;58(1):T52–68. doi: 10.1016/j.arbres.2021.03.017. PubMed PMID: 33875282.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Michael Symonds / CPAP-Anwender / Attribution-Share Alike 2.0 Germany]